Ne gasesti si pe Facebook!
.
 
Rating
0
discutat de către anom
2013-08-08 05:13
+

vladgroza De ceva vreme ne ajung pe la urechi si ne trec prin fata ochilor mesaje legate de taxe de participare in proiectele Tineret in Actiune. Nimic nou! Stim de existenta lor inca de la inceputul Programului, nefiind interzise, dar nici agreate si totusi foarte contoversate.

Dupa dezbateri sustinute de catre noi (departamentul TiA) si beneficiari, lucratori de tineret, la nivel national si alti colegi din alte departamente TiA, CE, la nivel international, lucrurile nu au devenit mai clare decat erau la inceput, cel putin la nivel scriptic (Ghid). Insa ceea ce imi este clar, este faptul ca eu nu incurajez acceptarea taxelor de participare.

Ceea ce este destul de intrigant, este faptul ca taxele de participare au trecut printr-un proces de transformare, se pare, si au devenit “taxe de procesare”. Taxe de procesare?!

To make the story short…conceptul de “taxe de procesare” a fost introdus recent in universul existentei TiA si eu personal nu stiu exact la ce se refera, insa am tot vazut pe diferite liste de discutii, in mesaje de promovare proiecte si cautare participanti, taxele de procesare.

Teorie: sunt costuri cerute de diferite origanizatii implicate in proiecte TiA, care solicita astfel de costuri pentru sustinerea unor activitati de pregatire – Insa, TiA acorda costuri de pregatire! Prin urmare...pentru ce sunt solicitate astfel de costuri?! Pentru ca ideea de Program pentru toti, accesibil tuturor tinerilor, un program care se bazeaza si promoveaza idea de voluntariat si includerea tinerilor cu oportunitati reduse sa nu mai fie adevarate?! Sper ca NU!

Voi stiti de taxele de participare/procesare? Ati vrut sa va implicati intr-un proiect TiA si v-au fost solicitate astfel de taxe? Ati avut in implementare un proiect si ati solicitat taxa de participare/procesare?

Daca da, va invitam sa pornim o discutie pe acest subiect ;)

Rating
+10
discutat de către florin2011
2013-06-02 23:43
+

Dan12345 Vroiam de ceva timp sa intreb asta, o fac acum intrucat tocmai am fost contactat de un membru al ANCPDEF in legatura cu niste taxe de participare/procesare pe care le percepem la proiectele TiA (nu SEV). Nu inteleg de ce AN posteaza pe eurodesk mesaje ca acesta: http://dir.groups.yahoo.com/group/YiA_RO/message/3708?var=1 in care se zice ca noi primim peste 400 euro de la organizatiile coordonatoare. Niciodata nu am primit niciun ban de la aceste organizatii. De fiecare data cand am cerut ni s-a spus ca nu sunt prevazuti bani in buget pt organizatiile partenere. De aceea postez aici, poate trebuie sa facem noi ceva pentru acei bani si nu stim.
Motivul pentru care cerem aceste taxe sunt legate de costurile de posta recomandata prioritara, faxuri, traininguri inainte de plecare etc. Acestea sunt destul de mari avand in vedere ca nu suntem acceptati ca partener la fiecare proiect si nu toate proiectele sunt in final aprobate. In plus nu poti cere taxe decat pentru tari din Vest pentru care exista interes. Pentru Turcia, de exemplu, abia gasim participantii gratis. In concluzie, aceste taxe nu ne acopera costurile si in niciun caz nu obtinem profit. Astfel ca adresez aceasta intrebare: o organizatie fara finantare cum isi poate acoperi aceste costuri?
PS. Multe organizatii proceaza astfel. Daca este gresit poate se impune organizarea unui training pentru organizatiile partenere sau a unei sectiuni speciale cu informatii pentru acestea.

O zi placuta,
Dan

Rating
0
discutat de către Alex01
2012-10-02 17:20
Rating
+1
editat de către PetricaDinca
2012-03-23 14:57
 
Se incarcă