Ne gasesti si pe Facebook!
.
 
+

vladgroza De ceva vreme ne ajung pe la urechi si ne trec prin fata ochilor mesaje legate de taxe de participare in proiectele Tineret in Actiune. Nimic nou! Stim de existenta lor inca de la inceputul Programului, nefiind interzise, dar nici agreate si totusi foarte contoversate.

Dupa dezbateri sustinute de catre noi (departamentul TiA) si beneficiari, lucratori de tineret, la nivel national si alti colegi din alte departamente TiA, CE, la nivel international, lucrurile nu au devenit mai clare decat erau la inceput, cel putin la nivel scriptic (Ghid). Insa ceea ce imi este clar, este faptul ca eu nu incurajez acceptarea taxelor de participare.

Ceea ce este destul de intrigant, este faptul ca taxele de participare au trecut printr-un proces de transformare, se pare, si au devenit “taxe de procesare”. Taxe de procesare?!

To make the story short…conceptul de “taxe de procesare” a fost introdus recent in universul existentei TiA si eu personal nu stiu exact la ce se refera, insa am tot vazut pe diferite liste de discutii, in mesaje de promovare proiecte si cautare participanti, taxele de procesare.

Teorie: sunt costuri cerute de diferite origanizatii implicate in proiecte TiA, care solicita astfel de costuri pentru sustinerea unor activitati de pregatire – Insa, TiA acorda costuri de pregatire! Prin urmare...pentru ce sunt solicitate astfel de costuri?! Pentru ca ideea de Program pentru toti, accesibil tuturor tinerilor, un program care se bazeaza si promoveaza idea de voluntariat si includerea tinerilor cu oportunitati reduse sa nu mai fie adevarate?! Sper ca NU!

Voi stiti de taxele de participare/procesare? Ati vrut sa va implicati intr-un proiect TiA si v-au fost solicitate astfel de taxe? Ati avut in implementare un proiect si ati solicitat taxa de participare/procesare?

Daca da, va invitam sa pornim o discutie pe acest subiect ;)

Rating
+10
discutat de către florin2011
2013-06-02 23:43
Rating
+5
editat de către Cristina_V
2013-03-11 15:04
Rating
+4
discutat de către alexcristian1210
2013-10-05 20:12
+

andrei Relatiile intre voluntari!

Impartasire experiente din partea unor fosti voluntari SEV:

Experienta Lituania (Delia ):
- am stat in apartament de trei persoane, pentru a ajunge la mine in camera trabuia sa trec prin camera unei alte voluntare
- a fost o atmosfera destul de ostila catre finalul stagiului
- toate costurile erau impartite
- m-am simtit responsabila sa motivez si voluntarii care au venit dupa mine
- mi-ar fi placut mai mult sa locuiesc cu lituanieni, in felul asta as fi invatat mai bine si lituaniana
- dupa orele de stagiu am fost si la o alta organizatie unde am lucrat si acolo

Experienta Ucraina (Mari):
- eram singura pe proiect, dar in anumite perioada am impartit apartamentul cu alti voluntari veniti din alte proiecte
- am avut relatii stranse cu ceilalti voluntari, dar si cu voluntari din alte organizatii
- am fost norocoasa
- am fost rugata sa "am grija" si de voluntarii care au venit dupa mine (ceea ce a fost un pic frustrant, mai ales ca mie nu mi-a aratat nimeni)
- am facut un proiect, am aplicat la primarie si am primit finantare
- am simtit ca organizatia a incercat sa creeze o atmosfera in care m-am simtit ca intr-o "familie"

Experienta Azerbaidjan (Cecilia):
- am fost patru in apartament, un baiat care a avut camera lui, si trei fete care am stat in aceeasi camera cu doua paturi (unul mare pe care l-am impartit cu alta voluntara)
- toti voluntarii din proiect erau romani
- la un moment dat am simtit ca am nevoie de intimitatea mea (mai ales ca voluntara cu care dormeam avea tabieturile ei)
- la un moment dat m-am certat cu unul dintre voluntari ceea ce a afectat si relatiile dintre noi dar si relatiile "profesionale"
- apar tensiuni in momentul in care oamenii trebuie sa locuiasca si sa lucreaza impreuna, am resimtit nevoia sa fac si alte activitati (tot pe baza de voluntariat)
- a fost frustrant sa trebuiasca sa ma conformez tuturor obiceiurilor locale, mai ales la inceput am simtit nevoia sa fac invers din spirit de fronda

Rating
+4
editat de către cosminrentea
2011-08-13 18:59
Rating
+4
discutat de către doru272
2013-09-29 14:35
Rating
+4
discutat de către claudia_cm92
2012-09-12 10:23
Rating
+4
discutat de către andrei
2012-11-22 12:32
Rating
+4
creat de către dragos134
2013-09-29 11:37
Rating
+4
discutat de către Andradaa
2013-09-28 16:07
Rating
+4
editat de către andrei
2012-03-30 17:03
 
Se incarcă