Ne gasesti si pe Facebook!

Factori pentru o comunitate eficienta de mentori

.
Activitatea de mentorat este una dintre cele mai dificile, atat datorita stagiilor SEV care de obicei dureaza destul de mult cat si provocarilor multiple intalnite de fiecare mentor in parte in timpul lucrului cu voluntarii. De aceea o comunitate eficienta a mentorilor cuprinsi in toate stagiile de voluntariat ar fi un lucru de bun augur pentru fiecare dintre membrii ei.
Factorii cei mai importanti care pot ajuta la crearea unei comunitati eficiente de mentori sunt atat comunicarea, cat si mijloacele prin care se realizeaza aceasta. Concret, o comunitate online creata pe o platforma care sa le permita mentorilor sa-si impartaseasca experientele proprii dobandite in lucrul cu voluntarii SEV: sa se ajutoreze reciproc, sa-si impartaseasca cu ceilalti propriile teorii/cunostinte folositoare la procesul de mentorat.
Un alt mijloc important pentru eficientizarea comunitatii de mentori ar fi o publicatie online care sa cuprinda cele mai importante informatii despre activitatea de mentorat, sfaturi practice, indrumari si studii de caz, pentru a inlesni activitatea mentorilor privitoare la unele situatii intalnite in stagiile SEV.
Descriere
O scurta prezentare a unor factori ce contribuie la eficientizarea unei comunitati de mentori.
Commentarii (0)
 
Se incarcă