.
mariushardut 2012-01-25 07:10
Ce trebuie sa aiba www.tinapse.ro pentru a deveni un instrument si mai facil si mai util pentru cei care lucreaza cu SEV in Romania?
Replici (21)
steligrigore 10:48
un meniu mai simplu....ma pierd printre atatea informatii :)
andrei 13:12
Uneori dureaza foarte mult pana se incarca, daca se poate gasi o solutia tehnica pentru a se incarca mai repede ar fi minunat!

Un fel de "ghid al utilizatorului", sau un fel de tutorial care sa ghideze oamenii in ceea ce priveste modul in care poate fi exploatat la maxim portalul.

Optiuni de a anunta utilizatorii pe mail referitor la sectiunile care ii intereseaza sau elementele in care posteaza.

Nu tine neaparat de facil si/sau util, dar poate un design mai putin "gri" ;-)!
steligrigore 11:29
notificarile pe mail ar fi un lucru bun...
steligrigore 11:30
si e ok ca nu apar reclame...slava domnului...dar in schimb sa poti sa diseminezi si aici rezultatele si impactul adus de proiectu tau ar fi ok ;)
sorinvroman 13:45
Cred ca o analiza mai detaliata a portalului poate sa ajute mai mult. De exemplu, o analiza SWOT, urmata de unele masuri care sa maximizeze partile bune, tinand cont de oportunitati, sau sa elimine partile slabe bazandu-se pe cele care functioneaza, etc...
sorinvroman 13:46
De imbunatatit: Persoana care insereaza un text sub forma de comentariu sa poata sa il si stearga ulterior, daca l-a gresit sau daca pur si simpu doreste acest lucru
mariushardut 11:09
@Sorin Cred ca asa ceva nu este functional si nici etic.
Functional nu este pentru ca daca sterg eu comentariul meu referitor la un articol se poate pierde sirul discutiilor si toata discutia va parea bizara ca sa nu spun necorelata.
Etic nu este pentru ca noi aici pe site nu vrem ca lumea sa posteze dimineata informatii pe care dupa masa le va sterge pentru ca s-a razgndit. Oamenii trebuie sa isi asume inca dinaintea postarii continutul, idea, sugestia, whatever ce o fi si apoi cand a apasat butonul Post sau Save sa stie ca e pe net si acolo ramane. Noi nu suntem acei "politicieni " de doi bani care azi sunt cu PSD sau PNL si deseara dupa stiri devin subit convinsi PDL sau ce o fi.
Cred ca e corect ca oamenii sa actioneze responsabil.
sorinvroman 19:00
@Marius
1) Functional cred ca poate sa fie, asa cum de altfel se intampla si pe alte site-uri.

2) Nu are legatura cu etica, ci cu corectia unor posibile erori, aspecte care sunt valabile sau nu azi sau in alta perioada, de pilda. Evident ca oamenii isi asuma ceea ce publica, din moment ce o fac sub o identitate, deci nu e o discutie despre asumare. La fel cum nu vad legatura si necesitatea comparatiei de mai sus, cu o alta zona din societate.

mariushardut 09:43
@ Sorin
1. Nu este functional ok sa scoti afara dintr-o conversatie o fraza/ interventie si sa te astepti ca lumea sa inteleaga din context despre ce este vorba.

2. Eu cand postez o idee ca prima expusa sau ca reply/ sugestie la o alta idee , concep acea idee pornind de la ceea ce cred eu. Asta sunt in acel moment. Aici ne expunem parerile, le sustinem si toti invatam. Daca ideea mea aflu sau decopar ca este gresita / diferita, trebuie sa mi-o asum. Este parte a procesului de invatare.
Eu cred ca trebuie sa admitem ca a gresi este ok atata timp cat inveti din greseala. Scoala romaneasca ne invata sa nu gresim si atunci, ingroziti de "pedeapsa" si de ce vor spune altii, rigizi si fara orice fel de risc nu ne asumam sa incercam ceva nou, sa emitem o noua teorie sau idee. Facem totul asa cum l-am facut de foarte mult timp si nu ne riscam. Asta nu mai poate functiona asa !!

Si ce daca ceea ce am zis azi maine se dovedeste ca e gresit ?
Wiki, este o idee care sprijina conceptul de invatare din experienta. Azi scriem un ghid, de exemplu despre cum sa-l pregatesti pe voluntarul SEV, iar maine sau poimaine ne dam seama ca unele idei sunt eronate sau nu neaparat functioneaza. SI atunci adaptam ghidul cu ideile pe care le-am dobandit din experimentare.

Mai cred pe de alta parte in respectul pentru diversitatea de opinii, si ca urmare sper ca pe tinapse sa avem discutii chiar in contradictoriu pentru ca asa vom invata.
sorinvroman 07:10
@Marius

1)Se pot gasi solutii, de pilda sa poti sterge daca ai constatat dupa ce ai postat ca s-a strecurat o eroare si nu a fost altcineva care a postat pe acel flux, la comentariul tau. In acest fel se ating avantajele sugestiei mele evitandu-se sa nu fie functional mecanismul, asa cum l-ai explicat mai sus.

2) In aces caz, cred ca solutia poate sa fie editarea pe wiki si nu comentarii, unde textul se poate actualiza, chiar si sterge total, dupa cum am observat acum cateva minute.


Sigur ca mizez pe faptul ca e un spatiu in care se cultiva diversitatea opiniilor, ramane de vazut ce se intampla cu ele in final :-)
sorinvroman 13:58
De imbunatatit: In cazul in care utilizatorii nu au acces la a edita unele spatii, butoane, meniuri sau nu pot adauga la Administrative/Management, mai bine sa dispara cu totul acea optiune, sa nu le fie vizibila lor pentru ca daca doresti sa postezi acolo, dupa multe pagini parcurse constati ca de fapt nu functioneaza. De exemplu, am dorit sa postez o pagina wiki, ca analiza SWOT la Administrative/Management si site-ul mi-a comunicat ca nu pot sa realizez acest lucru, cu accesul ce il am eu.
sorinvroman 14:00
De imbunatatit: daca se posteaza un material intr-o zona mai putin adecvata si se doreste mutarea lui, ulterior, sa se poata realiza acest lucru automat, printr-un meniu simplu
sorinvroman 14:05
Punct tare: intr-o perioada scurta de timp s-au postat cateva materiale consistente pe subiectul tratat
sorinvroman 14:06
Punct tare: intr-o perioada scurta de timp, un numar semnificativ de persoane s-au alaturat, mai activ sau mai putin activ, portalului
corapintea 11:50
Sa fii notificat cand cineva ti-a trimis un comentariu, a raspuns la ceva ce ai postat tu sau intr-o discutie in care ai fost implicat si tu - avand in vedere volumul mare de informatii si submeniuri, poti usor sa pierzi niste reply-uri...
vrabiutza 18:39
Da! Sa existe cumva posibilitatea sa poti vedea de exemplu discutiile pe care le urmaresti sau la care ai raspuns, sa stii sa revi daca doresti sau sa continui discutia...
steligrigore 13:09
posibilitatea de a trimite mesaj privat...
mariushardut 15:51
In acest moment exista posibilitatea ca orice utilizator sa trimita un e-mail la orice utilizator de pe site (binenteles daca acesta si-a trecut adresa de e-mail in profil).
Ca sa trimiti un mesaj pe privat trebuie sa accesezi profilul acelui utilizator si apoi ai optiunea "Send an e-mail" .
sorinvroman 10:28
Cum mai stam cu sugestiile de mai sus, daca se face un mic bilant, ce se poate implementa, ce s-a implementat si ce nu se accepta/nu se poate implementa?
Dianaa5 11:24
Susțin ideea de îmbunătățire a meniurilor! Poate bara de comentarii ar trebui mutată sus, pentru că poate unele persoane nu știu să dea scroll down s-o găsească. Poate niște butoane de editare/ștergere a textului, raiting pentru comentarii, secțiuni diferite pentru întrebări, informații despre SEV, ghiduri etc, deoarece poate unii doresc să vadă doar materialele informative nu și întrebările altora. Ar fi mai ușor să navighez printre ele așa. Notificare pe mail cu privire la: noutățile de pe TINAPSE, răspunsuri la întrebări/comentarii.
dragos134 11:56
sortarea discutiilor
 
Se incarcă