.
rusanclaudiu 2013-09-29 22:07
Tinerii si goana lor dupa profit.

Sunt coordonator si responsabil cu recrutarea voluntarilor in ASOCIAŢIA “ŢINUTUL TIBREANULUI” o asociatie tanara, care desi are sediul in mediul rural are o gama larga de posibilitati. Fiind responsabil cu recrutarea voluntarilor, am incercat sa inspir incredere si sa explic tinerilor ca a fi voluntar intr-un ONG poate fi o activitate placuta si de un real folos pentru viitorul lor, dar, am primit raspunsuri negative fiind neinteresati sa se implice fara sa aiba un castig material cert, ceea ce ma duce la urmatoarele intrebari:
Care credeti ca ar fi modalitatile prin care le poti explica acestor tineri beneficiile aduse de munca voluntara? si daca merita sa depui eforturi in aceasta privinta sau este mai intelept sa cauti persoane interesate?
Replici (4)
mariushardut 10:37
Salut Claudiu
Cred ca problema e altundeva.

In 2001 si 2002 am avut cateva vizite de studiu in Germania pe cand incercam ca organizatie idea de a face un centru de tineret local.
In Berlin am vazut multe centre de tineret specifice- unul pe sport si timp liber, unul pentru teatru, altul pentru tineri sa ii invete muzica si dansul...
Ah si toate aveau spatiul lor si ceva finantare de la autoritati.

Aceste centre aveau in comun un lucru simplu dar esential. Ei raspundeau nevoilor tinerilor din comunitate, si aveau servicii specializate pentru care tinerii chiar si plateau.

Eu cred ca, nu e cazul sa vorbesti despre Voluntariat care este un concept prea abstract pentru multi ci sa creezi activitati care sa le rezolve lor problemele. Daca problema lor e ca nu au unde sa stea la un suc si sa se uite la un film, invita-i pe cativa sa faceti un loc unde aceasta nevoie sa fie rezolvata.
Au nevoie de locuri de munca? - Gaseste solutii sa ii ajuti in aceasta problema.
 
cristina22 12:51
Eu cred ca cel mai greu e primul pas, adica, cel mai important e sa-i facem pe tineri sa se implice in primul lor proiect de voluntariat pentru ca, din experienta mea in SCI, toata lumea care se intoarce dintr-un program de voluntariat este foarte incantata si chiar pot sa afirm ca le marcheaza viata intr-un mod pozitiv, in sensul ca, nu se mai gandesc la "ce am eu din asta?!". De aceea, consider ca la primul contact cu potentialul voluntar trebuie sa le aducem la cunostinta ca a face voluntariat este in primul rand un schimb intercultural, posibilitatea de a descoperi si a cunoaste noi culturi, voluntariatul chiar ne schimba viata! La urma urmei, este o ocazie de a vedea o noua tara, de a cunoaste mai mult decat poate vedea un simplu turist. De asemenea, este importanta si munca care urmeaza a fi prestata, adica topic-ul programului de voluntariat. Pentru a atrage voluntari trebuie sa avem o gama larga de subiecte cu care sa atragem voluntarii, sa fie subiecte pe diferite gusturi. Bine, astea sunt doar niste idei generale. Dar mai sunt si o sumedenie de detalii care influenteaza atitudinea persoanelor: totul si entuziasmul cu care sunt prezentate activitatile organizatiei, increderea pe care o insuflam, etc.
antoniaeliza 14:09
La inceput toti se asteapta sa primeasca ceva , dar pe parcurs cand isi dau seaama cu adevarat ca aceasta "meserie" este un foarte benefica pentru ei o sa isi schimbe total parerea . Pentru ai atrage la asociatia ta mai intai trebuie ca presedinte sa fii ca un prieten pentru sa ii faci sa isi dea seama ca se merita sa faci lucrul acesta chiar daca nu o sa primesti nimic in schimb decat o experienta maxima si foarte placuta.
 
Se incarcă