Cum promovam Serviciul European de Voluntariat in randul tinerilor?

.

Context

Atelier propus de Tina Turiceanu plecand de la nevoia identificata de informa tinerii cu privire la oportunitatile oferite de SEV. Cum ar trebui sa arata "design-ul" al unei sesiuni de prezentare? 

Deja exista un design folosit pentru Caravana SEV, gandit pentru o sesiune de cinci ore. El poate fi adaptat pentru sesiuni mai scurte si va trebui refacut in momentul in care vom avea mai multe informatii despre modul in care SEV se va regasi in Erasmus+.

Teme care sa fie incluse

- accent pe importanta alegerii unui stagiu care fie potrivit cu profilul si nevoile tale. Alegerea sa fie facuta in cunostinta de cauza, si in alegerea stagiului tanarul trebuie sa se informeze in prealabil si sa isi seteze corect nivelul de asteptari. Inainte ar trebui sa isi stabilieasca obiectivele de invatare

- rolurile organizatiilor implicate (gazduire, trimitere), aspecte "administrative" (bugetul si costurile care le sunt acoperite, activitatile din stagiu, ciclul de viata al proiectului din perspectiva voluntarului)

- povesti personale (motivationale)

- plusuri si minusuri, drepturi si responsabilitati ca voluntar SEV

- "viata" unui voluntar SEV (ex faptul ca cel mai probabil vor fi cazati mai multi in acelasi apartament/camera, aspectele de interculturalitate, trecerea peste socuri culturale, suport lingvistic si din partea unui mentor)

- "ce imi iese", cu ce raman in urma unui stagiu SEV

- ce se intampla la intoarcerea din stagiu

- unde gasesc informatii despre baza de date cu privire la organizatiile acreditate din Romania.

 

Comunitatea fostilor voluntari SEV ar putea fi dispusa sa realizeze astfel sesiuni de informare.

 

Descriere
Rezultatele atelierului cu tema de mai sus la Volunteque 3.0
Commentarii (0)
 
Se incarcă