.
teodorapantazi 2011-11-21 21:39
Pot fi trimişi in stagii SEV studenţi sau masteranzi?
Replici (9)
mariushardut 11:03
Desigur orice tanar 18-30 poate fi voluntar SEV, inclusiv studenti sau masteranzi.
vrabiutza 18:50
Din ce stiu eu e posibil, in masura in care acestia isi intrerup studiile; SEV este un serviciu de invatare si de activitati zilnic perioada intreaga ("full day service"). In acest sens nu poate fi satisfacut in paralel cu alte programe de invatare formale sau vocationale. Sigur, poate sa studieze singur(a) (self studying) in timpul liber, poate sa participe tot in timpul liber sau vacanta de voluntariat la cercuri, seminarii, activitati cultural -educative, dar nu in sistem de invatare formal clasic (de lunga durata).
claudia_cm92 10:19
Si eu sunt inca student si mi-as dori sa pot participa la un proiect sev....deabia am intrat in primul an de facultate si mai dureaza pana ce o voi termina...de accea mi-am propus ca in una din vacantele de vara sa aplic pt un astfel de proiect (sper sa reusesc vara viitoare) dar inca nu stiu exact ce trebuie sa fac pt a aplica si de aceea sper sa ma informez anul asta pt a putea participa.
dragos134 11:59
daca esti student ai un avantaj deoarece nu esti in pericol de ati pierde locul de munca.
Andradaa 13:17
Cred ca ar fi o oportunitate buna pentru aceste persoane desigur ar trebui inainte de a pleca in aceste satgii sa isi puna la punct lucrurile legat de facultate.
vrabiutza 18:35
Sau mai e varianta cand participa in vacanta. Oricum, nu imi dau seama in ce masura acest aspect este verificat de catre cineva? Ma refer la finantatori...
annadeak 22:37
Nouă ni s-a spus că nu e ”legal”, adică nu ai voie să fii student și voluntar SEV în același timp, doar dacă îți îngheți anul universitar. Mai sunt oameni care fac ambele în același timp, dar e riscant, poate fi verificat de către host sau de agenția națională. Și dacă trebuie să vii acasă pentru examene, poate organizația nu va fi chiar atât de flexibilă în legătură cu asta. Oricum, una din două, ori facultatea, ori stagiul de voluntariat va avea de suferit.

Cât despre proiecte short term, poate acolo nu se vor uita dacă ești studentă sau nu.
mariushardut 18:39
Guys, pe mine ma ingrozeste cand aud pe cineva zicand "well, ma duc eu in vacanta de vara in EVS".

EVS nu este facut ca cineva sa aiba unde sa mearga pe banii UE in vacanta la mare si la soare, sau excursie, sau primesc. Urasc sa am un proiect EVS, sa fac selectie pe motivul ca voluntarul este interesat sa invete si sa ma ajute la proiectul local pe care il implementez, sa vina voluntarul si sa ma intrebe "Deci eu am 2 zile de concediu / luna deci pot sa le iau acum ca vreau sa vad Romania,..." sau in a doua saptamana de stagiu "eu sunt plictisit de ceea ce fac si as vrea sa imi gasesti altceva ...". Asta se intampla cand tinerii confunda programele de turism cu EVS.

SI asta se intampla in EVS cand este promovat asa cum e promovat aici.

VREAU si eu sa vad anunt din partea tinerilor "Vreau sa ma duc sa am practica in a face .... si caut un EVS in acest sens" pentru ca asa arata motivatia adevarata in EVS !!! Restul e aiurea si nu ajuta pe nimeni, in special pe organizatia gazda.
antoniaeliza 14:04
Da orice tanar este bine venit in SEV mai ales daca ii place acest lucru
 
Se incarcă